Menu

Vaste en variabele kosten

Ons tarief bestaat uit twee soorten kosten: vast en variabel. Het vaste deel geldt voor vrijwel elk project, het variabele deel niet. Het vaste deel betaalt u voor de aansluiting, de apparatuur en soms ook de huur van een toestel. Het vaste deel betaalt u altijd, of u nu gebruikmaakt van de energieaansluiting of niet. Dus ook tijdens vakanties of leegstand van een gebouw. De variabele kosten zijn voor de afgenomen hoeveelheid energie, door ons uit te lezen dankzij een meter in uw woning of het gebouw.

Voorschotten en facturen

We brengen maandelijks de energiekosten in rekening. Dit doen we altijd voor de volgende maand. U kunt deze factuur voldoen per automatische incasso of door een handmatige overboeking. De automatische incasso wordt gedaan rond de 27ste van de maand. Uw factuur ontvangt u halverwege de maand. Maakt u het handmatig over? Dan vragen wij u dit voor het eind van de maand te doen.

Liever automatisch?

Betaalt u via een handmatige overboeking maar heeft u liever dat het via automatische incasso gaat? Download het formulier in MijnEteck en stuur deze getekend op naar onze Customer Care afdeling (customercare@eteck.nl), zorgen wij dat het geregeld wordt.

Jaarnota

In de eerste zes weken van het jaar, volgt de jaarnota van het jaar ervoor (let op: dit geldt niet voor elk project). Aan de hand van de meterstanden bepalen we het werkelijke energiegebruik en de definitieve kosten. Heeft u minder verbruikt dan voorgeschoten? Dan krijgt u het verschil terug. Heeft u meer verbruikt dan voorgeschoten? Dan betaalt u het verschil bij.

Met de uitkomst van de afrekening stellen wij het nieuwe voorschotbedrag vast. Mocht u het niet eens zijn met uw nieuwe voorschotbedrag dan kunt u dit naar boven of beneden bijstellen. Dit is echter wel op eigen risico. U kunt dit doen via MijnEteck of door een mail te sturen naar onze Customer Care afdeling. Bekijk de berekening van uw voorschot en uw rekeningen in MijnEteck.

Meteropname

Staan er op uw factuur ook variabele kosten, dan beschikt uw gebouw of woning over een meter. Die registreert de verbruikte warmte, koude en/of warm tapwater. Wij lezen de werkelijk verbruikte eenheden periodiek op afstand uit. U hoeft hiervoor dus niet thuis te zijn.

Wij nemen de meterstanden periodiek op. Bekijk de meterstanden op MijnEteck. Hier kunt u ook zelf uw meterstanden invullen. Die gebruiken wij niet voor de jaarafrekening. Maar u kunt op deze manier wel uw verbruik volgen.

Tarieven en indexering

Onze tarieven worden bij aanvang van een project vastgesteld in overleg met de projectontwikkelaar, aannemer of woningcorporatie vastgesteld. Onze tarieven zijn altijd in lijn met de geldende wet- en regelgeving.

Daarnaast is sinds 1 januari 2014 op veel van onze projecten de Warmtewet van toepassing. Meer informatie over de Warmtewet vindt u onder het kopje Warmtewet. U vindt de tarieven per project en alles over de indexering ervan in MijnEteck .

De Warmtewet tarieven worden jaarlijks vastgesteld door de ACM (Autoriteit Consument & Markt).