Vaste en variabele kosten

Onze kosten bestaan uit twee delen: vast en variabel. Het vaste deel geldt voor vrijwel elk project, het variabele deel niet. Het vaste deel betaalt u voor de aansluiting, de apparatuur en soms ook de huur van een toestel. Het vaste deel betaalt u altijd, of u nu gebruikmaakt van de energieaansluiting of niet. Dus ook tijdens vakanties of leegstand van een gebouw. De variabele kosten zijn voor de afgenomen hoeveelheid energie, door ons uit te lezen dankzij een meter in uw woning of gebouw.

 

Voorschotten en facturen

Energiekosten brengen we maandelijks in rekening. Dit kan per automatische incasso of per factuur. Automatische incasso gebeurt rond de 27ste van de maand. Facturen versturen we halverwege de maand. U dient de factuur voor het eind van de maand te voldoen. Betalingen gelden als voorschot voor de volgende maand.

 

Liever automatisch?

Betaalt u met factuur maar heeft u liever automatische incasso? Download het formulier in MijnEteck en stuur deze getekend op naar onze afdeling Klantzaken.

 

Afrekening

In de eerste maanden van het jaar, volgt de eindafrekening van het jaar ervoor. Aan de hand van de meterstanden bepalen we het werkelijke energiegebruik en de definitieve kosten. Heeft u meer verbruikt dan voorgeschoten? Dan betaalt u het verschil bij. Heeft u minder verbruikt, dan krijgt u het verschil terug.

Met de uitkomst van de afrekening stellen we het nieuwe voorschotbedrag vast. Mocht u het niet eens zijn met uw nieuwe voorschotbedrag dan kunt u dit naar boven of beneden bijstellen. Dit is echter wel op eigen risico. U kunt dit doen via MijnEteck of door een mail te sturen naar onze afdeling Klantzaken. Bekijk de berekening van uw voorschot, de eindafrekening en uw rekeningen in MijnEteck .

 

Meteropname

Heeft u variabele kosten, dan beschikt uw gebouw of woning over een meter. Die registreert de verbruikte warmte, koude en/of warm tapwater. Wij lezen de werkelijk verbruikte eenheden periodiek op afstand uit. U hoeft hiervoor dus niet thuis te zijn.

We nemen de meterstanden periodiek op. Bekijk de meterstanden op MijnEteck . Hier kunt u ook zelf uw meterstanden invullen. Die gebruiken wij niet voor de jaarafrekening. Maar u kunt zo wel uw energieverbruik volgen.

 

Tarieven en indexering

Onze tarieven worden bij aanvang van een project vastgesteld door de projectontwikkelaar, aannemer of woningcorporatie. Daarnaast is sinds 1 januari 2014 op veel van onze projecten de Warmtewet van toepassing. Meer informatie over de Warmtewet vindt u onder het kopje Warmtewet. U vindt de tarieven per project en alles over de indexering ervan in MijnEteck .