Menu

Onze eerste blog! Wij gaan u vanaf heden op de hoogte houden van actualiteiten, intern nieuws of andere interessante onderwerpen.

Wij van Eteck zijn gek op het besparen van energie en warm water. Het is niet alleen goed voor het milieu, het levert voor onze klanten ook een lagere rekening op.
Wie wil dat nu niet?

In deze blog geven we u graag wat tips.

Energie besparen

De meeste van onze klanten hebben vloerverwarming in hun woning. Het op een zuinige manier omgaan met dit systeem gaat anders dan bij bijvoorbeeld conventionele radiatoren.

Een vloerverwarming wordt minder snel warm, maar blijft wel langer warm. Het is daarom aan te raden om de kamerthermostaat op een constante temperatuur te houden. Wij raden aan om deze niet lager te zetten voor een periode van minder dan 24 uur.

Om een bepaalde temperatuur in uw huis vast te houden, is het verstandig om uw huis goed te ventileren. Vochtige lucht kost namelijk meer energie om op te warmen dan droge lucht. Het is niet verstandig om een raam de hele dag of nacht open te laten staan; u kunt het beste kort en krachtig ventileren. Daarnaast kunt u het beste uw gordijnen sluiten in de winter, vaak komt er kou binnen via de ramen.

Een ander erg belangrijk punt is de isolatie van uw woning. U kunt de isolatie van uw woning al via kleine aanpassingen verbeteren, zoals tochtborstels voor de brievenbus en tochtstrippen bij alle deuren en ramen.

Wilt u het groter aanpakken? Via de site https://www.energiebesparendoejenu.nl/ vindt u allerlei tips en aanpassingsmogelijkheden om uw woning verder te isoleren.

Besparen op warm water

Een andere manier om energie te besparen is door warm water te besparen. Dit kan op veel verschillende manieren. Zo kunt u een thermostatische douchekraan installeren. Hiermee stelt u de temperatuur in één keer in zonder dat de kraan onnodig loopt.

Daarnaast kunt u een waterbesparende douchekop gebruiken, deze gebruikt minder water maar levert wel hetzelfde comfort. Tot slot kunt u natuurlijk gebruik maken van een douchecoach/timer, zo houdt u makkelijk in de gaten hoe lang u onder de douche staat.

Het komende jaar zullen we op steeds meer projecten de meters wisselen voor slimme meters, deze zijn op afstand afleesbaar. Zo kunnen wij u meer inzicht geven in uw verbruik en kunnen u eventueel attenderen op hoog verbruik. Dit willen we het komende jaar gaan doorvoeren in ons online klantportaal MijnEteck.

Veel succes met het toepassen van deze energiebesparende maatregelen!

Met vriendelijke groet,

Claudia Esveldt
(Communicatie en Business Development medewerker)